G3Ferrari Plita multifuncionala din piatra refractara naturala pentru copt paine lipii, crescentine italienesti, Foccacia, bruschette, suprafata coacere XXL, 38 x 22 cm G3Ferrari Tigella

1.200,00 RON 895,00 RON
In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: G10025 Ai nevoie de ajutor? 021.337.28.03
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Aceasta plita multifuncionala se adreseaza gurmanzilor si in acelasi timp da posibilitatea persoanelor preocupate de o alimentatie sanatoasa sa-si prepare foarte usor propria paine lipie fara gluten, din faina integrala sau fara aditivi
Abilitatea si imaginatia fiecaruia poate adapta plita cuptor asa cum considera. Se pot coace o multitudine de preparate fainoase inclusiv placinte, insa plita se poate utiliza si pentru coacerea oricaror prparate sau legume care nu elimina lichide sau pur si simplu sa o transformi in sandwich maker
Pietrele refractare  speciale sunt  amplasate la baza si deasupra elementelor  de incalzire asigurand temperatura ideala necesara unei coaceri in mod traditional cu un gust deosebit. Absoarbe umezeala din aluat si o elibereaza treptat in ultima faza a coacerii, astfel painea nu se arde, coaja va fi crocanta si delicioasa.
Calitatile pietrei naturale sunt cele care o recomanda de la sine pentru uzul in bucatarie pentru coaceri si prajiri raclette: rezistenta termica, transfer termic uniform, aspect placut, intretinere usora, ignifuga, antimicrobiana. Painea se pune direct pe piatra sau pe o hartie de copt pentru a evita aparitia petelor.
  • Termostat reglabil
  • Lumină led  de funcÈ›ionare
  • Plita de gătit multifunctionala cu pietre refractare autentice
  • Suprafata de gatit 38 x 22 cm
  • Capacitate 15 tigella sau 8 sandviÈ™uri deodată
  • 2 pozitii de gatit reglabile   
  • Alimentare: AC 230V ~ 50 Hz
  • Putere: 1200W
  • Dimensiuni: (L x H x P): 46 x 12 x 39 cm
  • Greutate: 9,5 Kg


Punere in functiune:
„Preîncălzire”, setând poziÈ›ia „1” pe termostat timp de aproximativ 15 minute
PoziÈ›ionarea „2” pentru inca 15 minute. 
După ce s-a terminat preîncălzirea, setaÈ›i poziÈ›ia „2½” sau „3”, aÈ™teptaÈ›i 5 minute È™i plita multifunctionala este pregatita pentru gatit
Intretinere plita cu pietre refractare 
Este important ca piatra să se răcească complet înainte de a o curăța. PuteÈ›i îndepărta resturile arse cu o spatulă, iar apoi cu o perie moale È™i/sau un burete moale È™i sa o spalati cu apă caldă. Este important să nu folosiÈ›i detergent sau solutii asemănătoare, piatra ar putea absorbi mirosul È™i gustul. Este perfect normal ca piatra sa se decoloreze sau sa aiba cateva pete dupa un timp, acest lucru nu va afecta in nici un caz functionarea ei si nu va schimba gustul preparatelor coapte.
Nu turnati niciodata apa peste placa fierbinte. Trebuie lasata sa se raceasca natural (aproximativ 1 ora)

RETETA TIGELLA
Semiluna sau brioÈ™ele sunt tipice pentru Modena È™i sunt făcute cu făină, drojdie È™i apă. Odată semiluna a fost gătită în farfurii tari numite tigelle, de unde È™i numele acestei specialități a Emilia. După ce a crescut, amestecul de tigelle se rulează È™i se taie cu un bol circular de paste: tigelle se găteÈ™te apoi cu TIGELLA MIA, care este din material refractar. Odată gătită, tigelle este umplută după bunul plac, cu tipicul „Hunza”, un amestec de untură, rozmarin È™i usturoi, sau cu mezeluri, brânză sau legume după gust. Ingrediente 1 kg Făină 1 cană lapte 1 lingură ulei 1 drojdie (pentru sare) dizolvată în lapte cald 1 cană apă spumante Sare Se fărâmiÈ›ează drojdia de bere într-un castron mic (fig. 1), se toarnă puÈ›in lapte cald pentru a acoperi drojdia: se amestecă pentru a dizolva drojdia (fig. 2) È™i se lasă să aÈ™tepte câteva minute.

TurnaÈ›i făina într-un castron mare, tăiaÈ›i o gaură în centru È™i turnaÈ›i amestecul de drojdie (Fig. 4), apă È™i sare. AmestecaÈ›i ingredientele (Fig. 5). Odată obÈ›inută o bilă, se continuă frământarea pe o suprafață plană (Fig. 7) înfăinată până când aluatul este neted È™i moale (Fig. 8). Se pune aluatul într-un vas cu făină, se acoperă cu o cârpă curată (Fig. 9) È™i se lasă la crescut cel puÈ›in o oră la loc cald.

Cand aluatul este gata (Fig. 10), se intinde cu sucitorul (Fig. 11) intr-un strat de aproximativ 1 cm grosime: folosind putina matrita se obtine niste discuri de aproximativ 10 cm in diametru (Fig. 12).

PreîncălziÈ›i TIGELLA MIA aÈ™a cum este descris în paragraful „Preîncălzire”, setând poziÈ›ia „1” pe termostat timp de aproximativ 15 minute, apoi poziÈ›ionarea „2” pentru celelalte 15 minute. După ce s-a terminat preîncălzirea, setaÈ›i poziÈ›ia „2½” sau „3”, aÈ™teptaÈ›i 5 minute È™i puneÈ›i tigelle (aÈ™a cum se arată în figură) pe placa de gătit. ÎnchideÈ›i capacul superior È™i gătiÈ›i aproximativ 3/4 minute. TăiaÈ›i tigelle în jumătate ca un sandviÈ™ È™i umpleÈ›i-le pentru că sunt încă fierbinÈ›i: serviÈ›i imediat.

 
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 9:00 - 17:00

021.337.28.03 contact@netomag.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!